Screenshot 2018-07-25 14.14.51
Saint-Gobain Multi Comfort Student Contest 2019 #Milano2030

Mednarodno tekmovanje za študente arhitekture in gradbeništva že 15. leto zapored poteka pod pokroviteljstvom in organizacijo koncerna Saint-Gobain, letos pa se mu pridružuje tudi občina Milano. Gre za dvostopenjsko tekmovanje, ki poteka na lokalni (april 2019) in mednarodni ravni (junij 2019). 2.200 študentom iz 28 držav ponuja odlično praktično izkušnjo priprave konkretnega projekta ob uporabi trajnostnih rešitev koncerna Saint-Gobain.

V letošnjem letu študentje sodelujejo na natečaju SG MCSC  #Milano2030, ki vključuje urbano oživitev severovzhodnega predela Milana v okolici podzemne postaje Crescenzago po merilih Saint-Gobain Multi Comfort trajnostnega razvoja in energetske učinkovitosti ter inovativno vizijo prihodnosti tega območja, ob upoštevanju regionalnega konteksta.

V mednarodni žiriji sodelujejo svetovno znani arhitekti: Stefano Boeri (ITA), odgovoren za oblikovanje znamenite stavbe Bosco Verticale v Milanu; Leopold Freyrie (ITA); kritik arhitekture Fulvio Irace (ITA); urbanisti iz občine Milano; ter strokovnjaki iz koncerna Saint-Gobain.

Na lokalni ravni v Sloveniji natečaj prvič poteka s podporo Univerze v Mariboru, FGPA, kjer projekt vodi izr. prof. dr. Vesna Žegarac Leskovar v sodelovanju s prof. dr. Miroslav Premrovom,  gostujočim profesorjem Wernerjem Nussmulerjem in izr. prof. Metko Sitar. Študentje bodo v okviru projekta navodila prejemali preko e-delavnic (prva bo potekala 22. novembra 2018), zmagovalci lokanega izbora pa bodo s svojim projektom sodelovali na tridnevnem mednarodnem tekmovanju v Milanu.

Informacije in prijave na tekmovanje so na voljo na spodnjih povezavah:

www.multicomfort.saint-gobain.com > Multi Comfort Student Contest

www.facebook.com/MultiComfortStudentContest

Video utrinki SG MCSC 2018 v Dubaju

https://www.youtube.com/watch?v=CREPtfH2Pgg

Mailchimp brez napisa

Povezani članki