share
SHARE Ljubljana 2020
Vizionarski pristop k prihodnosti arhitekture

Druga edicija mednarodnega Foruma arhitekture in gradbeništva, SHARE Ljubljana 2020, se bo odvil 12. Marca 2020 v Hotelu Intercontinental v Ljubljani. SHARE Ljubljana 2020 bo razburljiv dan, poln predstavitev nagrajenih projektov, debat in delavnic o vseh z arhitekturo povezanih stvareh, in še čem.

Dogodek organizira kulturno društvo Pro Event v partnerstvu z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije. SHARE Ljubljana 2020 se veseli, da bo lahko povezal izbrane arhitekti, predstavnike občin, gradbenike, urbaniste ter ostale strokovnjake, ki so povezani s področjem arhitekture.

Kot del evropskega programa SHARE Architects 2020, bo SHARE Ljubljana 2020 vključeval predavanja mednarodnih govorcev, ki jim bodo sledile debate na temo ‘Spreminjanje sveta skozi arhitekturo’.

Glavni poudarki dogodka:

  • Tematska področja: notranja oprema, oblikovanje&pohištvo, oblikovanje svetlobe, fasade, strehe, izolacija, Krajina
  • Mednarodna debata: “Spreminjanje sveta skozi arhitekturo”
  • Razstavna aleja, polna inovativnih rešitev, izdelkov in storitev

Predsednik SHARE Ljubljana 2020: Tomaž Krištof, predsednik ZAPS

Mednarodni govorci iz držav kot so Velika Britanija, Nizozemska, Španija, Italija, Črna Gora in Poljska so že potrdili svojo prisotnost na SHARE Ljubljana 2020:

Stephen WITHERFORD, direktor Witherford Watson Mann – VB
Stephen Witherford je vodil projekte za sedež Amnesty International v Veliki Britaniji, za Bankside Urban Forest, pisarne severo-zahodne izpostave Umetniškega sveta Evrope v Manchestru, urbanistični načrt Olympic Legacy, grad Astley. Nedavne nagrade: Nevill Holt, RIBA nacionalna nagrada 2019, shortlist za RIBA nagrado Stirling za Walthamstow Wetlands, Nagrada javnega sklada 2019, RIBA nacionalna nagrada 2018. Njegova predstavitev na SHARE Ljubljana nosi naslov ‘Mesto in prostor – delo s strukturo’.

Maurizio MEOSSI, partner pri ZAHA HADID – UK
Maurizio Meossi je leta 2016 postal partner pri ZAHA HADID, in je delal na nekaterih izmed največjih stanovanjskih projektov te pisarne po vsem svetu. V Italiji je uspešno vodil oblikovalsko ekipo za stanovanjski grozd stavb, ki tvorijo novi CityLife kompleks v Milanu. Njegova predstavitev na SHARE Ljubljana 2020 nosi naslov ‘Zaha Hadid Arhitekti – stanovanjski projekti’.

Sven THORISSEN, direktor MVRDV – Nizozemska
V več kot 26 letih od svojega nastanka je MVRDV razvila svoj lasten, edinstven arhitekturni jezik. Ko so se s časom razvijale, so besede, ki sestavljajo ta jezik, vodile k novim tipologijam in novim metodam oblikovanja, ki jih arhitekturna pisarna izraža v svoji arhitekturi. Sven Thorissen bo na SHARE Ljubljana predstavil predavanje z naslovom »Jezik MVRDV«.

Pepe GASCON, vodilni arhitekt pri Pepe Gascon Arquitectura – Španija
Pepe Gascón Arquitectura s svojo mlado, kreativno in inovativno ekipo ter več kot 15 leti izkušenj deluje v Barceloni. Studio razvija projekte arhitekture in oblikovanja stavb, notranje opreme, javnih prostorov in krajinske arhitekture, pri tem pa združuje ljubezen do arhitekture s tehnično učinkovitostjo in konstruktivnim pragmatizmom.

Paolo RUSSO, Vodja ekipe pri Stefano Boeri Architetti – ITALIJA
Paolo Russo se je SBA pridružil leta 2017 in deluje kot senior arhitekt in vodja projektov pri mnogih stanovanjskih projektih pisarne SBA, med drugim Wonderwoods, hibridni stolp v središču Utrechta, Trudo Vertical Forest, prvi vertikalni gozd, ki je namenjen socialnim stanovanjem, Dervish Hima Tower, stanovanjska zgradba v središču Tirane. Predstavitev Paola Russa na SHARE Ljubljana 2020 nosi naslov »Vertikalni gozd: oblikovanje in perspektiva«.

Sonja RADOVIC, Ustanoviteljica Studia Synthesis – ČRNA GORA
Od leta 2007 vodilna arhitektka in ustanoviteljica Studia SYNTHESIS iz Podgorice, ki se ukvarja z arhitekturo in oblikovanjem. Dobitnica doktorske štipendije na Univerzi ‘La Sapienza’ 2011 v Rimu, na oddelku DATA, sekcija Okoljsko oblikovanje.

Krzysztof INGARDEN, dekan Fakultete za arhitekturo in umetnost – Andrzej Frycz Modrzewski Univerza v Krakowu – POLJSKA
Soustanovitelj JET Atelier (1991-2009) in Ingarden&Ewy Architekci (od 1998), ki ga vodi skupaj z Jacekom Ewyjem. Od leta 2002 je častni konzul Japonske v Krakowu. Oblikovalec in so-oblikovalec nekaj desetin projektov, med katerimi velja omeniti Vrt umetnosti Małopolska v Krakowu (2012), Kongresni center ICE v Krakowu, Paviljon Wyspiański 2000 v Krakowu (2007), Poljski paviljon na EXPU 2005 v Aichiju na Japonskem (2005), Šolo japonskega jezika v Manggha muzeju (2004), papeški oltarji v Krakowu (1999, 2002), Knjižnica papeške univerze v Krakowu (z J. Ewy), in poljska ambasada v Tokiu (2001).

 

Registracija za dogodek je odprta tu https://www.tickettailor.com/events/share2019/340124/#, do 2. marca pa je na voljo posebna ponudba za zgodnji nakup. Mladi arhitekti in študentje do 30 leta imajo možnost nakupa Mladih vstopnic, ki so bile zasnovane posebno zanje. Več podrobnosti lahko najdete na uradni strani dogodka www.share-architects.com.

 

O SHARE arhitektih
SHARE Forum je v preteklih 20 letih ustvaril bistveno povezovalno platformo za strokovnjake s področij arhitekture, gradbeništva in inženirstva iz osrednje in vzhodne Evrope. Forumi ustvarjajo učinkovito platformo, ki je v stiku z in razume raznolikost sodobnega arhitekturnega fenomena. Trenutno se SHARE dogodki izvajajo v 10 državah osrednje in vzhodne Evrope, SHARE skupnost pa šteje več kot 50.000 članov po vsem svetu.

 

Pomoč uporabnikom, rezervacije in priložnosti za sponzorstvo:

E: [email protected]

Sledite nam na:

Facebook:  https://www.facebook.com/abplus

Ali obiščite našo spletno stran: https://share-architects.com/share-ljubljana-2020-about/

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki