heroal_AFI_Vokovice_04
Sistemi za zaščito pred soncem heroal tudi za velike objekte

Tehnično dovršene rešitve, ki jih proizvajajo in montirajo kovinarji

Na R+T 2015 je heroal prvič predstavil novo sistemsko rešitev, in sicer zaščito pred soncem, s katero piše novo zgodbo o uspehu na tem področju. Številni kupci izkoriščajo nove priložnosti za svoj poslovni uspeh – na primer Sipral a. s., eden vodilnih čeških kovinskih predelovalcev. Sipral a. s. je načrtoval prenovo in opremil stavbni kompleks AFI Vokovice v Pragi z več kot 800 elementi sistema heroal VS Z.

 


Celovito opremljanje s sistemom
Zaslonski sistem heroal VS Z (Zip-Screen) je vsestranska tekstilna zaščita pred soncem, ki se namesti pred oknom in se lahko razlikuje po stopnji prosojnosti in barvi. Zaradi odboja sončne svetlobe omogoča zmanjšanje sončnega sevanja do 75 odstotkov, ne da bi se morali odreči naravni svetlobi. V vročih dneh sistem na ta način zagotavlja prijetno klimo v prostoru in omogoča uravnavanje atmosfere v prostoru. Hkrati zagotavlja optimalno zaščito pred bleščanjem in toplotno zaščito ter varuje zasebnost. Omogoča prihranke pri stroških hlajenja in ogrevanja v primerjavi s tradicionalno toplotno izolacijo zasteklitve, saj je mogoče selektivno uravnavati prepuščanje toplote. Pri tem pa poskrbi za filtriranje UV-sevanja do 98 odstotkov.
Oba dela stavbnega kompleksa AFI Vokovice sta bila poleg sistema heroal VS Z opremljena še z drugimi visokokakovostnimi sistemi heroal:
• s približno 30 elementi sistema za vrata heroal D 72,
• s približno 1.000 posebnimi profili sistema za okna heroal W 72,
• s približno 900 kvadratnimi metri fasade heroal C 50 HI okrog nakupovalne galerije v pritličju in
• s približno 600 prezračevalnimi loputami heroal W 72 VF.

Sipral a. s., je že leta 2017 izkoristil sinergije pri izgradnji nebotičnika V Tower, sodobne stanovanjske stolpnice v Pragi: »Vsak proizvajalec v panogi ni sposoben izvesti takšnih zapletenih projektov in izpolnjevati tako visokih standardov. Zato stavimo na heroal, inovativno družinsko podjetje, ki zagotavlja izjemno kakovost – ‚izdelano v Nemčiji‘,« je povedal Leopold Bares, izvršni direktor družbe Sipral a. s.

Ekološka trajnost z aluminijastimi sistemi heroalOb upoštevanju, da si družba želi za objekt AFI Vokovice pridobiti certifikat LEED, se je ta investicija vsekakor zelo izplačala, saj je ekološki odtis materiala aluminija osrednji vidik trajnosti. Pri tem je treba upoštevati tudi energetsko učinkovitost nameščenih elementov pri najmanjši možni porabi materialov: heroal namreč pri izdelavi vseh svojih sistemov uporablja do 85 odstotkov recikliranega aluminija. V primerjavi z novim aluminijem se na ta način porabi 95 odstotkov manj energije, kakovost pa pri tem ni zmanjšana. Sistemi iz aluminija imajo poleg tega zelo dolgo življenjsko dobo. To je posledica izredne vremenske odpornosti, naravne korozijske zaščite in visoke stabilnosti materiala. Tudi pri neštetih postopkih odpiranja in zapiranja je obraba le minimalna.

Več informacij najdete na www.heroal.si  

Stavbni kompleks AFI Vokovice sestavljata dve stavbni enoti A in B, ki sta povezani pod zemljo s podzemno garažo. Ukrivljena oblika ponazarja urbani tok Prage. Za doseganje ravnotežja s filmsko obliko so ploščadi in strehe povsem zasajene z rastlinjem.


heroal VS Z – vsestranska zaščita pred soncem za zasebne in poslovne objekte.

 

Slikovno gradivo, fotografije in grafike: heroal

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki