heroal_Viborg_Daenemark_DSC4201_1
Sodobna pisarniška zgradba s posebej velikim senčilom

AC Group A/S s skladno obliko stavbe

V Viborgu, drugi največji danski občini, je bila leta 2018 zgrajena upravna stavba AC Group A/S. Mesto leži v notranjosti države in poleg šarmantnega starega mestnega jedra in znanih cerkva, kot je romanska stolnica Viborg, nudi tudi veliko industrijsko cono z različnimi podjetji iz avtomobilske in hidravlične panoge. Holding AC Group A/S je vodilno obrtno in servisno podjetje na področjih delavniških dvigal in dvigal za tovornjake ter ponuja še širok nabor dvigalnih naprav za avtomobilsko panogo. Zato je industrijska cona v Viborgu idealna lokacija za podjetja in na novo zgrajeno upravno stavbo družbe AC Group A/S.

Usklajenost v celoti – sivo senčilo se optimalno zlije s celovito podobo zgradbe. © heroal

Bistvena zahteva glede pisarniške stavbe je ustvariti prijetno in zdravo klimo v prostorih. Z ustreznim sistemom za zaščito pred soncem je mogoče optimalno zasenčiti velike steklene površine – za učinkovito zaščito pred vročino poleti in toplotno izolacijo pozimi ter zaščito pred nezaželenimi pogledi v pisarniške prostore. Da smo lahko izpolnili te zahteve, smo izbrali tekstilni sistem za zaščito pred soncem heroal VS Z. S sistemom heroal VS Z je razen učinkovite zaščite pred vročino, pogledi in bleščanjem mogoče ustvariti tudi velikopovršinske in proti vetru odporne senčilne sklope. Opremo stavbe s sistemom za zaščito pred soncem heroal VS Z je družba AV Group A/S namestila skupaj z danskim monterjem izdelkov heroal ALUX A/S. Proizvajalec heroal ima dolgoletne izkušnje in zanesljive partnerje v skandinavskem prostoru. Tudi posebne rešitve, kot so zelo veliki elementi, je mogoče varno in hitro realizirati.  Zato so sistemi za zaščito pred soncem podjetja heroal vgrajeni v raznovrstnih in zahtevnih objektih na Danskem, Norveškem in Švedskem. To je monterju izdelkov heroal ALUX A/S pri gradnji upravne stavbe družbe AC Group A/S omogočilo, da je pri svojem gradbenem projektu integriral zelo velike elemente senčil. Skupno je bilo vgrajenih trinajst elementov sistema heroal VS Z, vsi z zelo velikimi tekstilnimi elementi, da so pisarniški prostori kar najbolje zasenčeni, klima v prostorih pa je vsak dan prijetna. Namesto 5000 milimetrov standardne najvišje višine so bili za ta gradbeni projekt izdelani elementi senčil s 5750 milimetri višine.

Tekstilno senčilo z zadrgo heroal VS Z nudi optimalno zaščito pred bleščanjem, pogledi in vročino. © heroal

Učinkovito in individualno reguliranje dnevne svetlobe Sistem senčil z zadrgo heroal VS Z je vsestranska tekstilna zaščita pred soncem. Sistem vzdrži najhujše vremenske razmere, se tiho premika, njegovo velikost in obliko je mogoče prilagoditi najrazličnejšim zahtevam, obenem pa poskrbi za idealno zaščito pred bleščanjem ob hkratnem izkoriščanju dnevne svetlobe. Zaradi odboja sončne svetlobe sistem heroal VS Z omogoča znižanje sončnega sevanja do 75 odstotkov in zniža agresivno UV-sevanje celo do 98 odstotkov. Sistem senčil z zadrgo podjetja heroal poleg učinkovite zaščite pred vročino nudi tudi zaščito pred pogledi in s tem prepreči nezaželene poglede v pisarniško zgradbo, ter zaščito pred bleščanjem, ki zagotavlja neslepečo osvetlitev prostora. S tem je sistem za zaščito pred soncem heroal primeren zlasti za uporabo na pisarniških zgradbah: zaposlenim v družbi AC Group A/S se med delom ni treba odpovedati naravni dnevni svetlobi, hkrati pa se zasloni na njihovem delovnem mestu ne bleščijo zaradi sonca – za udobno delo in prijetno klimo v njihovih pisarnah.

Zahvaljujoč se tekstilni površini, ki odbija vodo in umazanijo, ter visoki odpornosti proti vetru s hitrostjo do 145 km/h je sistem za zaščito pred soncem skorajda povsem neodvisen od vremena. Elementi senčil se upravljajo ročno s pritiskom gumba ali brezžično, poleg tega pa jih je mogoče po želji opremiti s tipali za veter in sonce.

Zadrga ob straneh je fiksno pritrjena na vodilne tirnice ter senčilo zunaj pred oknom tudi v vetru stabilno premika gor in dol. © heroal

Glede na uporabljeno vrsto tkanine je mogoče zagotoviti prosojno ali neprosojno zaščito pred soncem, ki zniža sončno svetlobo brez visokih izgub dnevne svetlobe. Barvo sistema za zaščito pred soncem je zahvaljujoč se lastnemu premazu heroal mogoče po želji prilagoditi zahtevam strank: aluminijaste vodilne tirnice in aluminijaste škatle za senčilo so na voljo v skorajda vseh barvah obsežne barvne lestvice RAL, ekskluzivnih barvnih odtenkih znamke Les Couleurs® Le Corbusier in inovativnem oplemenitenju površine heroal SD. Tudi blago je na voljo v več kot 100 barvah. Na sedežu družbe AC Group A/S je nameščen sistem heroal VS Z v barvi E6/EV1 s sivim blagom »Sergé 2305« in se s tem harmonično ujema z barvnim konceptom pisarniške zgradbe.

Podnevi kot tudi ponoči – tekstilno senčilo podjetja heroal varuje pred nezaželenimi pogledi. © heroal

Prepričljive prednosti za monterje izdelkov heroal Celovita podpora za stranke podjetja heroal monterjem, načrtovalcem in arhitektom omogoča številne individualne možnosti oblikovanja in specifične rešitve za objekte – in to v vsaki gradbeni fazi. Ta storitvena ponudba je monterju izdelkov heroal ALUX A/S pri gradnji pisarniške zgradbe družbe AC Group A/S omogočila, da je pri svojem gradbenem projektu hitro in preprosto integriral zelo velike elemente. Za zahtevestranke podjetja heroal ALUX A/S so bili za ta gradbeni projekt izdelani elementi za zaščito pred soncem z višino, povišano za 750 milimetrov.

Dodatne informacije na: www.heroal.si

Podatki o objektu
• Objekt: AC Group A/S, Viborg, Danska
• Investitor: AC Estate A/S
• Načrtovanje/arhitekti: ERIK arkitekter A/S
• Monter: ALUX A/S
• Dokončanje: oktober 2018

Mailchimp brez napisa

Povezani članki