DSC_3712
SoNo Arhitekti: Vila Gradaška

Nov, nadstandarden večstanovanjski objekt SoNo Arhitektov se ponaša s serijo pogledov na ljubljanske vedute in izjemno lokacijo na samem robu mestnega središča.

Pri Vili Gradaški gre pravzaprav za dva večstanovanjska objekta, ki pa ju med sabo povezuje zunanje stopniščno jedro. Stanovanja so, kot bi glede na lokacijo in zasnovo pričakovali, nadstandardna – v objektu se nahaja sedem prostornih stanovanjskih enot, ki so opremljena s terasami in balkoni. Ti ponujajo čudovite poglede na okoliško mestno krajino, hkrati pa stanovalcem omogočajo stik z zunanjostjo in občutek življenja v naravi. Poskrbljeno je za vse potrebno za ugodno bivanje: kletna etaža, ki povezuje oba objekta, nudi zasebno parkirišče, ki je v Ljubljani zares prepotrebna ugodnost.

Ozko in dolgo trapezoidno obliko objekta je narekovala lokacija – da bi jo čimbolje izkoristili, so arhitekti stanovanjski program zasnovali v dveh delih. Program ovija karakteristična fasada: bela keramična obloga se izmenjuje s perforirano pločevino z vzorcem, ki spominja na skrivnostno pisavo. S pločevino sta obdana komunikacijsko jedro in dvonadstropna stanovanjska enota, prav tako pa vzorec kraljuje na balkonskih ograjah. Da kontrast ne bi bil preoster, so se arhitekti odločili notranjost balkonov odeti v les, ki objekt kljub sodobnosti navdihuje z domačnostjo. Lesena pa je tudi konstrukcija dvoetažnega penthousa.

Z lokacijo ob grajskem potoku – Gradaščici – in pogledom na grič z gradom je Vila Gradaška prav zares grajska rezidenca!

SoNo Arhitekti:

Vila Gradaška nudi sodobna nadstandardna stanovanja, ki se spretno navezujejo na okoliško naravo na elitni lokaciji v glavnem mestu. Vila se kljub svoji moderni zasnovi in sodobnimi materialom diskretno postavlja na ogled mimoidočim, medtem ko stanovalcem nudi dovolj intime sredi mestnega vrveža.

 

Ime projekta: VILA GRADAŠKA
Arhitektura: SoNo Arhitekti
Investitor: INVISTA d.o.o.
Fotograf: Žiga Lovšin
Lokacija: Ljubljana
Leto načrtovanja: 2014-2017
Leto izvedbe: 2018/2019

 

Površine:
Klet (m2): 465
Pritličje (m2): 270
Nadstropje (m2): 2 x 260
Parcela (m2): 680m2
Pozidana površina: 40%

 

Projektanti :
gradbene konstrukcije: Geoportal d.o.o.
Elektro instalacije: Sočaprojekt d.o.o
Strojne napeljave: Strel d.o.o., Svepro d.o.o.

Izvajalci: Ekoart hiše d.o.o.

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki