A736F604-06B9-4D01-926E-DEC837E21261
Ste že izbrali pohištvo za vaš vrt?

Ali se tudi vi uvrščate med tiste, ki proste trenutke najraje preživljajo kar v zavetju doma, med štirimi stenami, poleti pa na urejenem vrtičku za hišo? Bo že držalo, da ni najpomembneje, kako je vaša zelenica velika, pač pa odtehta, kako je urejena. Pri tem velja upoštevati nekaj nasvetov.

Izberite trajno in stilsko vrtno pohištvo

Da se boste na čisto vašem koščku raja za hišo počutili karseda najbolje, je seveda priporočljivo, da redno skrbite za zelenico in rastline, seveda pa ima veliko opraviti tudi oprema, ki bo vrtičku dala še poseben čar. Izbirate lahko med bogato ponudbo različnega vrtnega pohištva, med najbolj priljubljene pa se zagotovo uvrščajo vrtne garniture in vrtne klopi, ki veljajo za nepogrešljiv del vrtne opreme. Preden se odločite za nakup, pobrskajte po ponudbi in izberite tisto, ki se tudi najbolj sklada s preostalo opremo na vrtu in seveda vašo hišo, v primeru, da ste zapriseženi povsem določenem bivanjskemu slogu. Nekateri raje prisegajo na rustikalne kose, spet drugi ne morejo brez lesa, še vedno aktualne so tudi klopi iz ratana, medtem ko se drugi raje odločijo za kovinske vrtne klopi v kombinaciji z drugimi materiali. Izbira je povsem vaša, dobro je vedeti, da les in ratan, navkljub svoji odpornosti vremenskim razmeram, vendarle nista povsem nepremagljiva. Poskrbite, da bo vaše zunanje pohištvo dobro kljubovalo mrazu in mokroti, zato les in ratan ustrezno zaščitite, ali pa ga med zimskimi meseci raje umaknite. Če želite tudi zimske urice preživljati na vašem vrtu, pa je seveda priporočljiva izbira kovinsko vrtno pohištvo, ali pa vsaj takšno v kombinaciji z lesom.

Ali tudi vi ne veste, kam bi z vrtnim orodjem?

Seveda je pomembno, da je vrt lepo negovan, a kot velja za vaš dom, poskrbite, da bo ta tudi pospravljen. Nadvse priročno je, da imate na vašem vrtu lopo, kamor lahko odložite vse orodje in pripomočke, ki jih uporabljate med letom, na vidnih mestih pa ostanejo tako le kosi, ki bi jih želeli pokazati. V ponudbi so različne vrtne lope, izbirate pa lahko med različnimi dimenzijami, materiali in slogi. Preden se odločite za nakup, tako nikakor ne pozabite preveriti, kakšno velikost lope potrebujete, da boste vanjo lahko shranili vse potrebno, predvsem pa tudi, da ta ne bo prevelika in ne bo zasedala preveč prostora na vašem vrtičku. Vrtnim lopam iz lesa boste morali nameniti nekoliko več pozornosti in les zaščititi pred vlago, medtem ko ste za kovinske vrtne lope lahko brez skrbi, saj bodo ostale pravzaprav nedotaknjene, ne glede na kakršnekoli vremenske razmere.

Mailchimp brez napisa

Povezani članki