Suwon_AINO_03_1
Studio Aino: Suwon, korejski bistro v Ljubljani

Tako preprosto je vse skupaj.

Imamo, na primer, posamezne elemente, ki so zrasli v sebi in so zdaj nosilci sebi lastnih kakovosti. Včasih si delimo njihovo naravo. Včasih pa smo zunaj njih, zrasli znotraj sebe v entiteto drugačne kategorije.

Takrat lahko elemente, na primer, med seboj zlagamo, opazujemo vzorce, ki se ob tem pojavljajo, iščoč izmuzljivo harmonijo. Tako je z vsem. Tako preprosto je.

Tako je v arhitekturi in tako je v kulinariki. Še posebno v azijskih kuhinjah je elementarna logika skladanja sestavin v novo celoto, ki ni več le vsota svojih delov, prisotna že tisočletja.

Sestavine, ki so sicer vrhunske kakovosti, a same po sebi dostikrat delujejo skromno in nezanimivo, so precizno in potrpežljivo spojene v male kulinarične mojstrovine.

Te dni je na Dunajski cesti odprla svoja vrata prva korejska restavracija v Sloveniji, Bistro Suwon, notranjost katere so opremili v Studiu Aino.

Bilo je preprosto. Lesne zveze in neobdelane  kamnite plošče, vse skupaj začinjeno z ročno izdelanimi keramičnimi lestenci.

Na mizah se vrstijo specialitete nenavadnih imen, iz skodel juhe vzhaja sopara, nekje vmes pa brenči harmonija, ustvarjena z malo, a velika.

Napisala: Ajda Bračič

 

PODATKOVNIK

Ime projekta: Suwon – korejski bunsik bistro
Investitor: Svilna pot d.o.o.
Fotograf: Studio AINO
Lokacija: Dunsjka cesta 101
Projektant: Studio AINO (Urša Križman in Luka Fabjan)
Leto načrtovanja: 2017
Leto izvedbe: 2017
Površine:
Klet (m2): 52m2

Izvajalci:
Mizarstvo Marjan Tratar s.p.
Kamena, Beno Ogrin s.p.
Submonte, Anil Podgornik s.p.
Keramika Urša Križman

 

Celoletna naročnina

Mailchimp brez napisa

Povezani članki