V Studiu.a+v so opremili novo hišo mizarju, s katerim tudi sicer sodelujejo pri projektih.

Gre za nekoliko drugačno sodelovanje med arhitekti in izvajalci – slednji so bili tokrat namreč tudi v vlogi naročnikov. Mizar je na enem prejšnjih projektov, na katerem je sodeloval z arhitekti, vzljubil hotaveljski marmor, zato je bila ena prvih želja ob opremi nove hiše tudi uporaba tega dragocenega kamna. Arhitekta sta ga uporabila na več mestih v interierju, vendar na prefinjen način, da ta ne bi deloval težko in preveč nasičeno. S kamnom se izmenjuje les, ki je prav tako eden glavnih materialov, uporabljenih pri oblikovanju notranje opreme. Seveda je, kot se spodobi, lesene dele izvedel kar mizar sam. Tretji povezovalni element pa je siva barva, ki se pojavlja na pohištvu in dodatkih skozi vso hišo.

V dnevni sobi je veliko prostora za shranjevanje, niša, ki prekine omaro pa je strateško pozicionirana tako, da uokviri pogled skozi okno. Prostora po drugi strani primanjkuje v spalnici, zato je tam namesto nočnih omaric za posteljo kar omara, ki poveča volumen prostora za shranjevanje. Domišljene ideje arhitektov, ki jih je kakovostno izvedla spretna mizarjeva roka, so skupaj nepremagljiv tandem. Hiša je polna zanimivih stikov in detajlov, ki bodo novim stanovalcem še leta lepšali dneve. Ljubezen do naravnih materialov, ki je združila arhitekte in naročnike, pa je tisto, kar ta interier dela brezčasen in domač hkrati.

Ime projekta: Hiša za mizarja
Investitor: zasebni
Interier: Studio.a+v
Fotograf: Žiga Intihar
Lokacija: Stopče
Leto načrtovanja: 2016
Leto izvedbe: 2017/2018
Površine: neto površina 193m2
Mizar: MBM Rezar
Kamnoseška dela: Jože Fajs s.p.

Podprite Outsider z naročilom!

Celoletna naročnina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja