_KAM8639-2007_1920x1277
Superform: Restavracija Breza

Restavracijo ob hotelu Breza v Podčetrtku so prenovili v arhitekturni pisarni Superform.

Restavracija ob hotelu Breza je bila porebna prenove, hkrati pa je investitor želel prostore restavracije, samopostrežnega bara in kuhinje razširiti. Arhitekti so zato dozidali že obstoječ prizidek na vogalu objekta, restavracijo pa razširili do meje obstoječega napušča ob terasi. Glavno značilnost arhitekture hotela Breza so prepoznali v naklonu strehe – in s tem značilnim elementom so opremili tudi novi prizidek. Zaradi oblike strehe in narave objekta, ki spominja na steklenjak, je restavracija svetla in zračna, novi arhitekturni element pa predstavlja vizualni ‘podstavek’ za obstoječo zgradbo hotela.

Notranjo opremo je vodila želja po poustvarjanju občutka v brezovem gozdu. Restavracijo zato bogatijo številne rastline, interier pa se barvno orientira predvsem proti zeleni. Posebnost projekta so lesene viseče luči, ki so jih oblikovali arhitekti, ter nastopajo v parih – v položnem delu objekta so luči horizontalno montirane, v delu z nagnjeno streho pa se spremeni tudi naklon luči. Na preostalih elementih se izmenjujeta toplina lesa in bolj industrijski značaj perforirane pločevine. V osrčju restavracije kraljuje zelena soba. Novo stopnišče pred objektom poudarja pomembnost vhoda in uravnotežuje arhitekturno celoto.

Superform:
“S strukturo, materiali in rastlinami poustvarimo »esenco« oziroma občutek svežine in »esenco« brezovega gozda. Z novo intervencijo smo ustvarili enotno podobo hotela, ki ji vrača stari sijaj. Hotel s tem pridobiva na svoji lastni identiteti, ki se je lahko dotaknemo, jo občutimo ali pa v njej preprosto uživamo.”

Ime projekta: “Esenca”
Tip projekta: Razširitev in rekonstrukcija restavracije Breza
Leto: 2020
Naročnik: Terme Olimia d.d.
Lokacija: Podčetrtek
Arhitektura: Superform (Marjan Poboljšaj, Anton Žižek, Špela Gliha, Jure Uranič)
Foto: Miran Kambič

Izvajalci:
Mizarstvo Gregor Žužek
Aranžertvo in dekoraterstvo: Promak
Zasteklitev: MIK Celje

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki