HA3A9825
Tatjana Kerčmar: Poslovni prostori Borger-Gremo

Pod nove poslovne prostore podjetja Borger-Gremo d.o.o v Ljubljani se je podpisala arhitektka Tatjana Kerčmar.

Podjetje Borger-Gremo se ukvarja s selitvami, prevozi in oddajo vozil. Njihovo delo je dinamično in nepredvidljivo – stranke se menjujejo vsak dan, prav tako lokacije in vsebina dela. Kakovosten pregled nad tako veliko količino spremenljivk po novem nudi njihov glavni štab za Bežigradom v Ljubljani. Arhitektka Tatjana Kerčmar je ob snovanju interierja poslovnih prostorov pomislila na transportne škatle, gajbe in palete, ter jih duhovito preslikala v lesene kubuse, ki s razgibano postavitvijo ustvarjajo raznolike ambiente.

Poslovni prostori so zasnovani v dveh etažah obstoječe industrijske hale. V pritličju svoje mesto najdejo vhodna recepcija, prostor za voznike in trije kubusi. V dveh izmed njih so pisarne. Dnevno svetlobo ti kubusi dobivajo prek velikih fasadnih steklenih površin. V večjem nadstropju so zaprte pisarne orientirane navzven, proti obodu objekta, osrednji kubus pa v sebi skriva arhiv in servisne prostore. Prostor okrog kubusov je svoboden in po potrebi spreminja namembnost.

Preplet različnih funkcij se neposredno odraža na zasnovi teh poslovnih prostorov: leseni kubusi, ki omogočajo zapiranje in odpiranje, predstavljajo nasprotje odprtemu prostoru vmes, oblečenemu v črne plošče, ter tako jasno govorijo o možnostih individualnega ali skupinskega dela.

 

Tatjana Kerčmar:

Fino brušen macesen na kubusih predstavlja kontrast ostalim industrijskim materialom, kot so vidna jeklena konstrukcija in izolirani kovinski paneli, beton in vidne instalacije. Uporaba recikliranih industrijskih luči in pisarniške mize iz lesa starega kozolca dopolnjujejo zasnovo poslovnih prostorov Borger v skladu z načeli trajnostne gradnje.

Ime projekta: Poslovni prostori Borger-Gremo
Interier:  mag. Tatjana Kerčmar u.d.i.a.
Investitor: Borger-Gremo d.o.o
fotograf: Matej Sitar
Lokacija: Ljubljana
Leto načrtovanja: 2017
Leto izvedbe: 2018

Površine: 344 m2
Pritličje (m2): 129 m2
Nadstropje (m2): 215 m2

Izvajalci: Trimo d.o.o., mizarstvo Matej Kraljič s.p.

 

Napisala: Ajda Bračič

 

Podprite Outsider z naročilom!

Celoletna naročnina

Mailchimp brez napisa

Povezani članki