E6pJ7voX0AYkLmn
Trafika ob sončnem zahodu #04: Gašper Tkačik

Trafika je končno dobila svoj električni priključek! Povezan je na javno razsvetljavo. Ko se v mestu prižgejo luči, elektriko po novem dobi tudi Plečnikova trafika na Vegovi. In začne se ulični pogovorni festival Trafika ob sončnem zahodu.

Srečevali se bomo s sogovorniki iz sveta arhitekture, umetnosti in znanosti. Skupni imenovalec vseh srečanj bo prostor – tudi naši gostje bodo zanimivi ustvarjalci, opazovalci in prebivalci – prostora.

V torek, 27. julija, ob 20.30 se bo z gostom Gašperjem Tkačikom pogovarjala Nina Granda.

Dr. Gašper Tkačik je fizik, diplomiral na Univerzi v Ljubljani, doktoriral na Univerzi v Princetonu, dela kot mentor in profesor na institutu IST Austria blizu Dunaja, ki se ukvarja z biofiziko, predvsem s tem, kako celice in organizmi procesirajo informacije in se odzivajo na zunanje dražljaje. Teme pogovora bodo posvečene dosežkom sodobne znanosti v vsakdanu, vlogi znanosti v času epidemije, pogledu na priložnosti Slovenije in vznemirljivim vprašanjem prihodnosti.

Dogodke ob trafiki lahko spremljate brezplačno. Z naročilom na revijo Outsider prejmete odlične vsebine in omogočite naše delo.

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki