01__
#03 Ljudje v arhitekturi

V prodaji je tretja številka revije Outsider – revija, ki presega meje. Tema jesenske številke je izobraževanje: od Platonove akademije v Atenah, do Ksevta, pregled sodobnih slovenskih vrtcev in šol, stalni kolumnisti in posebna tema – Maks Fabiani, 150 let.

Objavljamo nekaj poudarkov iz vsebine. V tretjem poglavju lahko preberete naslednje:

mz

Str. 64: Pogovor z arhitektko Marušo Zorec. Zmernost. Disciplina. Spoštovanje. Kontekst. Globoka vera v arhitekturo. Lirika in toplina, ki prihajata iz njene na videz zadržane pojave. Ko spregovori, ima kaj povedati. )(Tinka Prekovič)

 

ks

Str. 74: Poglobljen intervju z arhitektko Kazuyo Sejimo: Nekaj lepote lahko pomaga ljudem, da so spet srečni. (Nina Granda)

ah

Str. 72: Svobodna kariatida. Urbana joga Anje Humljan je kontemplacija o arhitekturni estetiki, človeškem merilu in globini duha. Je tista izgubljena fascinacija arhitekture, ki presega antropometrično merilo funkcionalizma.

mk

Str. 80: Manca Košir: Izobraževanje za osebno celovitost, sočutje in skupnost.

LUX0078_KOTY

Str. 83: Avtobiografija teme ali nenavadno srečanje s performativnim posredovanjem likovne umetnosti.

jp

Str. 85: Pedagoška karizma Juhanija Pallasme: »Namesto, da bi poskušal učiti arhitekturo ali oblikovanje, poskušam učiti kako postati arhitekt: kako razumeti svet, kako misliti in kako delati z radovednostjo in ponižnostjo.«

940fd6a6-b3b4-4283-88ad-513a5b63fda7_Herzberger_04_preview1

Str.88: Herman Hertzberger, intervju: »Moj način je, da ustvarjam stike med ljudmi. Stopnice, ki se pretakajo, ki omogočajo poglede v prostore. Ni treba, da se dejansko srečaš, dovolj je, da se vidiš.«

 

Revijo dobite na 393 prodajnih mestih ali preko naše spletne strani. Z nakupom izvoda revije ali letno naročnino podprete mlado, motivirano ekipo ustvarjalcev, konstruktivno pozicijo in pozitiven način podajanja vsebin.

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki