www_T
11 dejstev o reviji Outsider
 1. Revija Outsider je revija nove dobe. V zadnjem desetletju je internet močno spremenil bralne navade in dostop do informacij. Tiskani mediji težko tekmujejo z dinamiko interneta. Revija Outsider odgovarja na spremenjene bralne navade. Ponuja tehtne vsebine, ki presegajo miniljivost internetnih objav. Teme v tiskani ediciji so brezčasne in vedno zanimive. Revija je oblikovana tako, da jo je prijetno listati in brati, njena materialnost ponuja čutni užitek.
 2. Revija Outsider je »Bookzeen«- hibrid knjige in revije. Outsider združuje elemente revije in strukturo knjige. Format in obseg sta bližja knjižnemu. Tehtnost, poglobljenost in kakovost prispevkov so na literarnem nivoju.
 3. Sedem poglavij, sedem zgodb. Tretjo številko sestavljajo naslednja poglavja: »Temelji« (od Platonove akademije do Ksevta), »Prostori učenja« (izbor sodobnih vrtcev in šol), »Ljudje v arhitekturi« (intervjuji), “Širša slika« (oblikovanje in umetnost), »Kolumne« (izjemni ustvarjalci, uspešni po vsem svetu), »Rezultati razpisa« (Humanitarna arhitektura, pomoč beguncem v Sloveniji) in »Maks Fabiani« (povezovalec treh svetov).
 4. Outsider je namenjen je širokemu krogu bralcev, ki jih zanimajo prostor, arhitektura, oblikovanje, umetnost, lepota in filozofija. Naši bralci so v prvi vrsti arhitekti, urbanisti in oblikovalci, poleg njih pa ekonomisti, umetniki in družboslovci.
 5. Revija Outsider je eksperiment, ki vsakič preizkuša tudi nove materialne možnosti. Različni tipi papirjev so oblikovna značilnost revije.
 6. Prebrane revije ne boste zavrgli v reciklažo, ampak odložili na knjižno polico. Na hrbtih revij se zapisuje sporočilo, ki ga narekuje naključnost nastajanja posamezne številke.
 7. Revija uvaja »frontispiece«, pozabljen likovni element starih knjig, na sodoben način.
 8. Revijo podpira spletna platforma, na kateri dnevno objavljamo aktualne prispevke, ki se praviloma razlikujejo od objav v reviji. Spletni portal je odgovor na dinamiko in možnosti spletnih interakcij.
 9. Revija izbira sodelavce zgolj po enem ključu: k sodelovanju vabimo tiste ustvarjalce z vseh področij, ki imajo svež pogled in izviren talent. Polovica uredniškega odbora je mlajša od 30 let.
 10. Revija Outsider je prva slovenska revija, ki izhaja tudi v nemškem jeziku. Slovensko znanje, talente in uspešne zgodbe širimo preko meja. Izmenjava je obojestranska. V letu 2016 načrtujemo širitev na hrvaško govorno področje.
 11. Revija nastaja popolnoma brez pomoči javnih sredstev. Z nakupom izvoda revije ali letno naročnino podprete mlado, motivirano ekipo ustvarjalcev, konstruktivno pozicijo in pozitiven način podajanja vsebin.

Veliko užitkov ob branju!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki