_DSC2957_DCT_arh_J_Kotnik_foto_Janez_Marolt
Arhitektura Jure Kotnik: Dentalni center Tatalović

Sodobno oblikovan dentalni center v Krškem skozi velika okna ponuja pomirjujoč razgled na okoliško pokrajino.

Eno izmed glavnih vodil oblikovanja prostorov dentalnega centra je bilo arhitekturno izražanje vrednot, ki jih pri svojem delu zasleduje naročnik: sodobnost, jasnost, dovršenost. Poleg tega pa so arhitekti iz pisarne Arhitektura Jure Kotnik z ureditvijo poskrbeli tudi za dobro počutje tako obiskovalcev kot zaposlenih. Prostori so veliki in svetli, da bi zmanjšali občutek utesnjenosti, velike zasteklitve pa iz prvega nadstropja, v katerem je center lociran, ponujajo razgled na krošnje in okoliško hribovje. Obisk dentalnega centra ni več stresen dogodek, temveč je bližje prijetnemu doživetju sprostitve in skrbi zase.

Zanimiv oblikovalski izziv je bila tudi zasnova svetlobe – pacienti in medicinsko osebje za optimalno počutje in delovanje namreč potrebujejo drastično različne osvetlitve. Da bi zadostili obojemu, so arhitekti v ordinacije vpeljali več različnih in domiselnih rešitev, med njimi denimo steno ‘žagaste’ oblike, ki skriva luči, kar je princip, Poznan predvsem iz wellness industrije. V čakalnici svetila zavzamejo skoraj skulpturalno vlogo, drugje s črnimi poudarki dopolnjujejo svetlo paleto interierja. Tega mestoma dopolnjujejo še hrastovi elementi in vrata, ki v sterilno in čisto okolje vnašajo toplino in mehkobo.

Arhitekti:
Novi prostori dentalnega centra Tatalović so zasnovani tako, da notranje oblikovanje vseskozi odseva glavne lastnosti naročnika ter odlike njegovega dela, kot so sodobnost, estetika, čistoča, tehnološka dovršenost in natančnost. Vsaka izmed naštetih lastnosti se namreč zrcali v načinu oblikovanja in tako skozi prostor priča o usmeritvi in identiteti naročnika.

Ime projekta: Dentalni Center Tatalović
Lokacija: Krško, Slovenija
Realizacija: 2019
Velikost: 350 m2
Naročnik: Zobozdravstvo Tatalović d.o.o.
Interijer: Arhitektura Jure Kotnik: Jure Kotnik, Gregor Ferenčak
Eksterier: Mv biro & Arhitektura Jure Kotnik
Fotografije: Janez Marolt

Besedilo: Ajda Bračič

Podprite Outsider z naročilom!

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki