foto-natečaj_2-Recovered
Foto natečaj: Naključni prostori igre

NATEČAJ JE ZAKLJUČEN!

Trenutno poteka proces ocenjevanja. Rezultati bodo objavljeni v sredini septembra 2022. 

Outsider razpisuje natečaj za fotografijo: Naključni prostori igre

Čas je za igro!

Revija Outsider vabi k sodelovanju na natečaju za najboljši fotografski prikaz naključnega prostora igre.

Je na travniku v vaši bližini nastalo nogometno igrišče? Ristanc na pločniku? Šahiranje na klopci? Kotiček za zmenek na strehi? Gugalnica na kandelabru?

Organiziramo natečaj za izbor najboljše fotografije nenačrtovanega prostora igre. Iščemo fotografije prostorov spodbude, ki za igro, učenje, nova spoznanja in eksperimentiranje navdihujejo različne generacije.

Cilj natečaja je izbor najboljših fotografij prostorov, ki so spontano postali priljubljeni za igro, pa temu morda niso bili prvotno namenjeni. Zanimajo nas zunanji prostori vseh vrst v mestih, na podeželju ali v nepozidani naravi.

Kriteriji ocenjevanja bodo likovna in fotografska kakovost ter inovativnost pri izboru motiva.

 

Pogoji za sodelovanje:

 • Na natečaju lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in profesionalni fotografi.
 • Vsak avtor lahko odda največ tri fotografije.
 • Fotografije naj bodo minimalne velikosti 3.000 px po daljši stranici.
 • Dela, prijavljena na natečaj, ne smejo biti že publicirana.
 • Fotografije so lahko obdelane le s standardnimi digitalnimi popravki (nasičenost barv, ostrenje, obrezovanje, kontrast, konverzija v črno-belo).
 • Prepovedani so močnejši digitalni posegi (združevanje več fotografij, brisanje motečih elementov, dodajanje elementov, ki jih ni na originalu, ipd.). 

 

Časovnica natečaja

 • 21. 7. 2022: Začetek natečaja in sprejemanja prijav.
 • 26. 8. 2022: Konec prijav in rok oddaje.
 • September 2022: razglasitev rezultatov.

 

Žirija

 • Arne Hodalič, fotograf;
 • Miran Kambič, fotograf;
 • Jana Jocif, fotografinja;
 • Alenka Kramer Turnšek, arhitektka in vizualna oblikovalka.

 

Poročevalec

 • Luka Jerman, arhitekt in publicist.

 

Nagradni sklad (1.000 evrov bruto):

 • Prva nagrada: 500 evrov.
 • Druga nagrada: 300 evrov.
 • Tretja nagrada: 200 evrov.
 • Deset izbranih fotografij v širšem izboru: posebna omemba.

Žirija ima pravico nagradni sklad tudi drugače razporediti. Nagrajencem bodo zagotovljene medijska objava in predstavitvi na spletni strani ter v edicijah revije Outsider. Zneski so v bruto vrednostih.

 

Prijava

Potrebna je prijava na natečaj z izpolnitvijo obrazca na dnu te spletne strani. Prijava je brezplačna. Kandidati ob prijavi prejmejo šestmestno kodo PIN (na primer: 383956). Dodeljena koda PIN naj se uporablja v skladu z natečajnimi navodili.

 

Postopek za oddajo del
Oddaja fotografij poteka v elektronski obliki na naslov: [email protected].

 1. Avtor naj poimenuje fotografije s prejeto številko PIN in zaporedno številko fotografije, na primer 383956_1.jpg, 383956_2.jpg itn.
 2. Avtor naj doda tekstualno datoteko in v njej za vsako posamezno fotografijo zapiše lokacijo posnetka in naslov oziroma krajši opis v največ treh povedih, na primer: 383956_1.jpg: Prešernov trg, Ljubljana; Igra v mestu.
 3. Avtor naj fotografije (.jpg) in opis (.doc) stisnite v eno samo datoteko formata .zip, ki se imenuje: številka PIN.zip (primer: 383956.zip). Največja dovoljena velikost datoteke: 15 MB.
 4. Datoteko formata .zip naložite na WeTransfer, Dropbox ali podobno spletno storitev za prenos datotek.
 5. Pošljite e-sporočilo s povezavo za prenos na [email protected], zadeva: natečaj PROSTORI IGRE številka PIN (primer: natečaj PROSTORI IGRE 383956). E-sporočilo s povezavo za prenos morate oddati do 26. 8. 2022 do 23.59 po srednjeevropskem času.

Če bodo imeli organizatorji natečaja težave pri prenašanju ali odpiranju datotek, bodo s kandidati takoj stopili v stik in jih prosili, naj datoteke pošljejo znova. Če kandidati tega ne bodo storili v roku 24 ur, bodo diskvalificirani.

Vprašanja in odgovori

Morebitna vprašanja pošljite na [email protected] nakasneje do 12. 8. 2022. Odgovore bomo poslali na mail kandidata in jih tudi objavili na spletni strani natečaja. 

Anonimnost

Informacije in osebni podatki, ki jih bodo kandidati poslali med postopkom prijav, bodo obravnavani in varovani v skladu z veljavno zakonodajo. Kandidati nikjer ne smejo razkriti informacij o vlogi, tudi na družbenih omrežjih ne, dokler niso razglašeni zmagovalci. Kandidati, ki bodo to kršili, bodo diskvalificirani.

Postopki ocenjevanja

Žirija bo izbrala nagrajence na osnovi natečajnih pravil in splošnih kakovostnih natečajnih del. Organizator natečaja bo po sklepu žirije stopil v stik z izbranci.

Avtorske pravice

Vsi avtorji zadržijo moralne avtorske pravice in se zavežejo, da v primeru zmage in izpostavitve teh istih del ne bodo do 31. 12. 2022 objavljali v drugih publikacijah ali medijih. S sodelovanjem pri natečaju se avtorji strinjajo z objavo del v tiskanih in digitalnih edicijah revije Outsider in na drugih komunikacijskih kanalih. S prijavo in oddajo del se avtorji tudi zavežejo, da so avtorji poslanih del in da za morebitne kršitve avtorskih pravic odgovarjajo sami in ne bremenijo organizatorja.

 

 

Organizator natečaja je revija Outsider (Z. O. P. – zavod za oblikovanje prostora, matična št.: 6797156000).

Mailchimp brez napisa

Povezani članki