Marasovic arhitekti - stanovanje V3 (1)
Marasovic arhitekti: Stanovanje V3

V starem delu Kopra je zaključena renovacija notranjosti meščanske kamnite Hiše V, v kateri so tri stanovanjske enote. Na naši spletni strani ste lahko brali o prenovi stanovanj V1 in V2, v nadaljevanju pa predstavljamo še tretjo enoto – stanovanje V3.

V3 je garsonjera z visokimi stropi in tlorisno površino 37 m2. Tako kot pri izvedbi prenove stanovanj V1 in V2 so tudi pri stanovanju V3 Marasovic arhitekti spretno krmarili med ohranitvijo starega in vključitvijo novega. Poudarili so zgodbe hišnih zidov, v prostor pa umestili sodobno minimalistično opremo, ki izpolnjuje potrebe modernega življenjskega stila.Ob vstopu v svetlo stanovanje nam pogled najprej pritegne dvoetažen črn kubus, ki s svojim umikom od zunanjih zidov tvori kontrast belo ometanim opečnatim stenam, rustikalnim oknom in balkonskim vratom. S svojo materialnostjo in oblikovnostjo ločuje prostor na individualnega ter družabnega oziroma na funkcije, pri katerih je povezanost z zunanjostjo zaželena, in tiste, pri katerih prevladuje želja po zasebnosti. V pritlični del kubusa so Marasovic arhitekti umestili kuhinjo in kopalnico, v zgornji etaži pa zasnovali spalnico. Dnevni prostor z jedilnico je zamejen s starimi zidovi in orientiran proti kubusu.
V stanovanju prevladujejo temen les, črnina in svetila s črno strukturo, preostanek opreme pa je v barvni paleti sivin. Stene so bele, pod je izveden v svetlem lesu, visoki stropi in velika okna pa v prostor vnašajo veliko naravne svetlobe. Izbrani materiali lepo dopolnjujejo arhitekturno dediščino koprske hiše in z ustvarjenim kontrastom nežno poudarijo zgodovinske elemente.

Ime projekta: Stanovanje V3
Avtor projekta: Marasovic arhitekti
Investitor: zaseben
Fotograf: Blaž Škorjanc
Lokacija: Koper, Slovenija
Leto načrtovanja: 2018
Leto izvedbe: 2020
Površina: 37 m2 …
Izvajalci:

  • Glavni izvajalec gradbeno obrtniških del: Pro5 gradnje d.o.o.
  • Notranja oprema: Mizarstvo Peter Ivančič s.p.

Pohištvo:

  • Exenia – Interior Lighting – M3
  • Paffoni – Kitchen and Bathroom Taps – Light Matt Black
  • Catalano – Toilet and Washbasin – Sfera and Premium
  • Pedrali – Chair – Nemea
  • Sant‘Agostino – Tile flooring – Highstone Light

Pripravila: Brina Meze Petrić
Fotografije: Blaž Škorjanc 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki