9
Orodja za boljše bivanje 2018: petek, 30. november

V petek smo na valu čudovitih zgodb naših predavateljev ter njihovih duhovitih, globokih, iskrivih domislic zajadrali v prvi festivalski večer. Koliko zanimivih pogledov, koliko različnih zgodb o stiku z materialom smo spoznali! Za hip smo se vživeli v potovanje keramične ploščice od kepe gline do arhitekturnega elementa, se vzpeli na nekatere izmed največjih in najvzdržljivejših betonskih konstrukcij na svetu, svoje čolne usmerili proti liverpoolski katedrali in nato izvedeli, zakaj nas nepopolnosti delajo človeške. Prisluhnili smo izvrstni interpretaciji zmagovalne zgodbe natečaja Straniščne spletke, se srečali s starimi prijatelji in spoznali nove. Kakšen večer!

 

Marta Rauch – Debevec
Geometrijske oblike, ki jih snuje Martin sin Sebastian, prek nepredvidljivosti procesa pečenja dobijo čarobno globino in silno privlačnost.

Peter Gabrijelčič
Beton je menda najbolj prilagodljiv med gradbenimi materiali – skozi nepreštevne možnosti njegove uporabe nas je popeljal profesor Gabrijelčič.

Matej Andraž Vogrinčič
Duhovite intervencije, ki vsakdanje stvari postavljajo v nevsakdanje medsebojne odnose, so specialiteta Mateja Andraža Vogrinčiča.

Carlos Pascual
Najpomembnejša orodja za boljše bivanje so nematerialna, je prepričan Carlos Pascual, ki nas je z očarljivim predavanjem popeljal na potovanje od Mehike do Slovenije.

Več o drugem festivalskem dnevu najdete tukaj.

Poročilo o natečaju Straniščne spletke pa je dostopno na tej povezavi.

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki