Trafika-ER-dediscina-Naslovna-1920px-03
Trafika: O dediščini modernizma

Vabimo vas, da sončni zahod znova pričakate z nami pred Plečnikovo trafiko na Vegovi v Ljubljani. V pričakovanju jesenske številke se bomo še enkrat posvetili ogroženi dediščini. Tema bo tokrat modernizem, v fokusu pa njegov vodilni predstavnik pri nas, Edvard Ravnikar, čigar leto pri Outsiderju obeležujemo s serijo prispevkov na temo njegovega dela.

Naši gostje bodo:

Dr. Tina Potočnik, umetnostna zgodovinarka, doktorica arhitekturnih znanosti, konservatorka in raziskovalka, ki deluje na področju arhitekturne zgodovine in nepremične kulturne dediščine. V okviru ZVKDS vodi Delovno skupino za varstvo dediščine arhitekta Jožeta Plečnika, v Ravnikarjevem letu pa posebno pozornost posveča njegovi arhitekturni zapuščini, več poglobljenih člankov na to temo pa je objavila tudi na naši spletni strani.

Aleksander S. Ostan, arhitekt in predavatelj, skupaj z Natašo Pavlin soustanovitelj večkrat nagrajene pisarne Atelje Ostan Pavlin. Je nosilec več predmetov na FA UL, pred tem je predaval tudi na FGPA UM in na Šoli za uporabno umetnost Famul Stuart v Ljubljani. Je avtor razprav in člankov v strokovnih revijah in knjigah, vodi delavnice, raziskuje, žirira in oblikuje razstave ter fotografira in riše. Za Outsiderjevo serijo v Ravnikarjevem letu se je poglobil v Ravnikarjevo spominsko arhitekturo v Begunjah na Gorenjskem in bližnji Dragi.

Mitja Zorc, arhitekt in predavatelj na FA UL, kjer je nosilec predmetov projektiranje in arhitekturno oblikovanje. Za svoje delo je prejel Plečnikovo nagrado, Zlati svinčnik in druga strokovna priznanja. Je tudi avtor več poglobljenih prispevkov v reviji Outsider. Z njim bomo spregovorili o ogroženi stavbi Ljubljanske banke v Kočevju arhitekta Miloša Bonče, temi obsežnega članka v Outsiderju #34, in pogovor razširili na širšo problematiko dediščine novejše arhitekture.

Pogovor bo vodil Matevž Granda (Outsider).

 

V četrtek, 14. 9. 2023, ob 19h.

 

*V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v Hiši arhitekture ZAPS na Vegovi 8. Lokacija:

 

 

Lepo vabljeni!

Udeležba je brezplačna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mailchimp brez napisa

Povezani članki