banner_znanost-v-javnem-prostoru
Trafika: Znanost v javnem prostoru

Tokrat bomo pri Trafiki širili obzorja s pogovorom o znanosti. Podobno kot zavedanje, poznavanje in kritično spremljanje arhitekture v javnem prostoru bogati skupnost, je tudi širjenje zavedanja o dosežkih znanosti pomembno za ustvarjanje vrednot družbe. Kako komunicirati znanost, da bodo spoznanja dostopna širokemu krogu javnosti? Kako lahko z znanostjo spodbujamo kritično mišljenje na vseh področjih družbe?

Pri Trafiki bodo razpravljali:

Andreja Gomboc, astrofizičarka in profesorica na Fakulteti za naravoslovje Univerze v Novi Gorici, donedavna predsednica Komisije za enake možnosti na področju znanosti in predsednica Sveta za znanost in tehnologijo RS, predsednica Nacionalnega odbora za astronomijo, tekmovanja v znanju astronomije pri DMFA Slovenije in urednica spletne strani Portal v vesolje.

Gašper Tkačik, profesor biofizike in pomočnik dekana podiplomske šole na IST Austria. Leta 2019 je prejel Liebenovo nagrado Avstrijske akademije znanosti za dosežke na področju molekularne biologije, kemije in fizike. 

Maja Ratej, novinarka in urednica na Valu 202, kjer se posveča področjem znanosti, zdravja in okolja. Soustvarjalka Frekvence X, oddaje, ki je prejela priznanje Prometej znanosti. 

Sašo Dolenc (moderator pogovora), ki je že vrsto let vpet v znanost ter posredovanje znanstvenih dosežkov in razmislekov o znanosti širši javnosti. Obravnava široko paleto vsebin, pri čemer ne izpostavlja le dobrih praks, ampak tudi težave in zagate sodobne znanosti. Svoj pristop opredeljuje kot aplikativno filozofijo znanosti. Je soustanovitelj spletne strani Kvarkadabra.

Pogovor bomo začeli ob sončnem zahodu, ko se bo prižgala javna svetilka ob Trafiki. 

V sredo, 24. avgusta, bo to ob 19.56.

Vstopnine ni, naše delo pa lahko podprete z nakupom ali naročilom na revijo Outsider – in tako pridobite odlične vsebine. 

Lepo vabljeni!

 

Partner  festivala Trafika ob sončnem zahodu: 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki