lifechallenge-architecture-award-header
Trije slovenski projekti med finalisti tekmovanja Baumit Life Challenge 2020

Kot vsaki dve leti, so slovenski projekti tudi letos tekmovali na mednarodnem izboru za najboljšo evropsko fasadno rešitev Baumit Life Challenge 2020, in sicer v več različnih kategorijah. Več kot 300 projektov iz vseh 25 držav, kjer deluje podjetje Baumit, pred zaključnim finala ocenjuje skupina 13 neodvisnih strokovnjakov. Šest fasad z najvišjo oceno v vsaki kategoriji se kvalificira med finaliste oziroma nominirance za podelitev končnih nagrad. Svojega zmagovalca pa lahko z javnim glasovanjem izbere tudi javnost. Tekmovanje poteka v šestih kategorijah: stanovanjska, večstanovanjska in nestanovanjska stavba, pa energetska prenova, zgodovinska prenova in kategorija ‘Struktura poudari obliko’.

Letos je bilo na tekmovanje prijavljenih kar šest slovenskih projektov, med finaliste v različnih kategorijah pa so se uvrstili trije.

Prenova gradu Štanjel

Kategorija: zgodovinske prenove

Štanjelski grad je eno največjih grajskih poslopij na Krasu in predstavlja osrednji del stare naselbine. V letu 2018 je bil pod vodstvom območne izpostave ZVKD iz Nove Gorice izveden segment obnove, v sklopu katere je bil požgani grad dozidan in zaključen, njegova konstrukcija pa zaščitena pred nadaljnjim propadanjem.

Preberite več: https://outsider.si/prihodnost-neke-zgodovine-prenova-gradu-stanjel/

Povezava na projekt: https://baumit.si/lifechallenge2020/projects/historical-renovation/2552/karst-castle

Atrijska hiša
Arhitekti: Peter Gabrijelčič, Boštjan Gabrijelčič, Aleš Gabrijelčič
Leto: 2019
Kategorija: Enodružinska stavba

Hiša leži na južnem robu Ljubljane, ob poti spominov in tovarištva. Navezava na znano ozelenjeno rekreacijsko traso je za prebivalce hiše seveda velik bonus – če se njihovo domovanje z ene strani približuje naravi, se z drugo stranico dotika mesta, kar je za mlado štiričlansko družino nadvse ugodna lega.

O Atrijski hiši smo pisali v Outsider #18: Mediji https://outsider.si/izdelek/outsider-18/

Povezava na projekt: https://baumit.si/lifechallenge2020/projects/single-family-house/2550/patio-house

Stanovanja Murgle
Arhitekti: LAB Arhitekti d.o.o.
Leto: 2019
Kategorija: večstanovanjska stavba

V stavbi je 98 stanovanj različnih velikosti, v pritličju južnega dela pa je urejen tudi wellness center z bazenom, savnami, fitnesom in majhno kliniko. Vsa stanovanja imajo lože, zaprte atrije ali večje terase, ter so prilagojena bivanju gibalno oviranih ljudi.

Povezava na projekt: https://baumit.si/lifechallenge2020/projects/multi-family-residential/2574/murgle-apartments

Veliko uspeha vsem tekmujočim projektom!
Na https://baumit.si/lifechallenge2020 lahko za svojo najljubšo fasado glasujete tudi vi.

Rezultati bodo znani septembra.

Podprite Outsider z naročilom!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki