2_SLO_dimenzija 16 9
Ustvarjeno v Sloveniji

Predstavitev izbranih programov Centra za kreativnost 2017–2022

 

V petek, 27. maja 2022 bo v Palači Cukrarna v Ljubljani otvoritev razstave Ustvarjeno v Sloveniji, s katero bo Muzej za arhitekturo in oblikovanje predstavil dosežke Centra za kreativnost in izbrane programe, ki so pod njegovim okriljem nastali v prvem obdobju delovanja centra. Razstava predstavlja vpogled v delo in projekte skupnosti slovenskih ustvarjalcev, ki spreminjajo podobo domačega in mednarodnega prostora ter ustvarjajo drugačno, vključujočo in trajno prihodnost. 

V skoraj petih letih delovanja je CzK organiziral več kot 500 programov, namenjenih razvoju sektorja, ter zabeležil kar 248.000 vključitev ustvarjalcev, ustvarjalnih podjetij, samozaposlenih, zasebnih in nevladnih organizacij ter drugih obiskovalcev. Od tega se je v specifične programe vključilo skoraj 500 podjetij in več kot tisoč ustvarjalcev, ki s podporo razpisov ministrstva in CzK razvijajo preko 200 inovativnih izdelkov in storitev. Vzpostavilo se je več kot 50 novih sodelovanj med ustvarjalci in podjetji iz drugih gospodarskih panog ter financiralo 62 novih zaposlitev v kreativnih podjetjih, preko 100 slovenskih ustvarjalcev in podjetnikov pa je bilo predstavljenih na več kot 60 razstavah in dogodkih v 24 državah sveta. Center za kreativnost je med drugim leta 2021 prejel nacionalno nagrado v kategoriji Promocija podjetniškega duha, ki jo podeljuje Evropska komisija v okviru European Enterprise Promotion Awards in se tako v konkurenci 450 prijaviteljev uvrstil med najboljše 3 v istoimenski kategoriji.

Pričujoča razstava Ustvarjeno v Sloveniji se ozira nazaj na prehojeno prvo obdobje delovanja in predstavlja izbor nekaterih pomembnejših projektov in del slovenskih ustvarjalcev, ki so sodelovali pri programih, kot so: Made in Slovenia ter razstavah Prihodnost bivanja, pop-up večerjah Design Dining: Slovenski oblikovalski pogrinjek, na spletni prodajni platformi Adorno z izborom Voyage, pri kampanji, ki je komunicirala statistične ugotovitve o slovenskem KKS, Kulturno-kreativni imperativ in drugih.

 

Vabljeni!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki