354071456_620308353465733_8055945151401145115_n
Natečaj: Ustvarjalni projekt v javnem prostoru

Družba ELES v sodelovanju z ZOO Ljubljana in Centrom za kreativnost/MAO Slovenija vabi zainteresirane ustvarjalce različnih profilov, da v okviru javnega natečaja oddajo predloge za ELES 3000: Ustvarjalni projekt v javnem prostoru na lokaciji Živalskega vrta Ljubljana. Natečaj temelji na zavezanosti partnerjev k trajnostnemu razvoju in uresničevanju evropskega zelenega dogovora, energetske in podnebne politike Slovenije ter Novega evropskega Bauhausa.

V sklopu natečaja bomo izbrali projektno skupino, ki bo v javnem prostoru zasnovala, oblikovala in izvedla kratkoročni in dolgoročni projekt, ki bo javnost ozaveščal o pomenu ohranjanja biotske pestrosti in spodbujal k razmisleku, kako lahko kot posamezniki prispevamo k njenemu varovanju oziroma bogatenju v mikrookolju, v katerem živimo. Natečaj je namenjen ustvarjalcem in multidisciplinarnim skupinam z različnih področij, od umetnikov, oblikovalcev, biologov, arhitektov, krajinskih arhitektov, urbanistov in raziskovalcev do drugih posameznikov ali skupin različnih profilov, aktivnih na področju umetnosti, oblikovanja, biologije, varovanja narave, arhitekture, krajinske arhitekture, prostorskega načrtovanja ter drugih disciplin, ki lahko prispevajo h koncipiranju in predstavitvi teme.

S projektom želimo opozoriti na pomen medsektorskega in interdisciplinarnega sodelovanja z dinamično ustvarjalno skupnostjo za skupno vizijo boljše družbe.

Razpis je dvofazen. Rok za prijave: 20. avgust 2023.

Nagrade:

  • Prva: 10.000 EUR
  • Druga: 1.500 EUR
  • Tretja: 1.000 EUR
  • dve častni omembi

 

Avtorjem zmagovalnega projekta bosta poleg nagrade na voljo tudi proračun za izvedbo projekta v višini 30.000 EUR in podpora producenta (CzK/MAO) ter priložnost za nadaljnjo realizacijo projekta. Vsi zneski so bruto bruto.

 

CELOTNA DOKUMENTACIJA >>

Več o natečaju in pogojih prijave si lahko preberete spletni stranki Centra za kreativnost.

Mailchimp brez napisa

Povezani članki