01
Nov minipleks v Ljubljani: KINO V ZAPUŠČENEM PODHODU

POBUDA ZA OŽIVITEV PODHODA AJDOVŠČINA V LJUBLJANI

Kinodvor z ustanoviteljico, Mestno občino Ljubljana, sodeluje pri načrtovanju novega mestnega minipleksa, ki je na podlagi predloga za prenovo osrednjega dela Slovenske ceste umeščen v podhod Ajdovščina. Načrt za minipleks s tremi manjšimi in eno večjo kinodvorano, ki je v fazi usklajevanja za pripravo sprememb prostorskih planov mesta, zagotavlja prostorske pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva.

scapelab-minipleks-ajdovscina-cinema-zoom-02

V ljubljanskem arhitekturnem biroju SCAPELAB so pripravili idejno zasnovo ureditve zapuščenega podhoda Ajdovščina. Predlagajo umestitev ene večje in štirih manjših kinodvoran.

scapelab-minipleks-ajdovscina-cinema-zoom-01

Več o viziji razvoja prenovljene Slovenske ceste, spremljevalnih programih, o problematiki in smernicah nadaljne prenove Ljubljane, smo pisali v drugi številki revije Outsider, junija 2015.

 

scapelab-minipleks-ajdovscina-cinema-zoom-03

scapelab-minipleks-ajdovscina-cinema-zoom-04

scapelab-minipleks-ajdovscina-cinema-zoom-05

scapelab-minipleks-ajdovscina-cinema-zoom-06

 

ARHITEKTURA: Scapelab

NAROČNIK: Mestna občina Ljubljana

SKUPNA POVRŠINA: 3.300

LETO PROJEKTA: 2014

PROJEKTNA SKUPINA: Marko Studen, Miha Dobrin, Boris Matić, Jernej Šipoš, Miha Brezavšček, Jana Kraševec, Eva Matjašič, Peter Sovinc

 

Tiskane in spletne vsebine Outsider nastajajo v popolnoma neodvisni produkciji, brez podpore javnih sredstev. Za ustvarjanje potrebujemo aktivne bralce. Naročite se na tiskano edicijo Outsider!

Pišite nam: [email protected]

 

 

Mailchimp brez napisa

Povezani članki