simon-chang-_-banner
Sprehod po razstavi s fotografom Simonom Changom

Simon Chang je tajvanski fotograf, ki od leta 2010 živi v Ljubljani. Njegovo osrednje zanimanje so zgodbe o ljudeh, katerih glas je redko slišan, o skupnostih, ki jih obča družba ignorira, o duševnih motnjah v regijah nekdanjega konflikta itd. 

   

Ena od takšnih je psihiatrična bolnišnica Hawler v Erbilu, glavnem mestu iraškega Kurdistana. Celice polnijo predvsem pacienti, ki trpijo za posledicami nedavnega vojnega razdejanja. Serija fotografij je predstavljena v Muzeju norosti v gradu Cmurek, ki je med letoma 1956 in 2004 deloval kot institucija za duševno in živčno bolne. Prenos podob iz umobolnice v Erbilu v nekdanjo ustanovo v Sloveniji tako vzpostavlja nekakšen dialog med obema prostoroma, zidovi gradu Cmurek pa postanejo univerzalni zidovi umobolnic, prežeti s spomini in dogodki, ki so se pripetili njegovim nekdanjim prebivalcem in obenem prebivalcem vseh tovrstnih ustanov.

Razstava se 10. 10. 2022 zaključuje. Ob zaključku bo še zadnje vodstvo po razstavi, pogovor z avtorjem in predstavitev časopisa Trije tedni za grajskim obzidjem. Vabimo vas, da se skupaj s Simonom Changom sprehodimo po razstavi. Pridite ob 17:00 v Muzej norosti na grad Cmurek (https://goo.gl/maps/8s9NJnD4Giveo3XP6).

Simon Chang od poletja 2022 sodeluje tudi z revijo Outsider. Udeleženci delavnice Naprej k zemlji so pod njegovim mentorstvom ustvarjali fotograme, ki so bili objavljeni na naslovnici avgustovske edicije časopisa Trafika. Spremlja in dokumentira pa tudi naše dogodke. 

Se vidimo v Muzeju norosti na gradu Cmurek! 
Sprehod po razstavi s fotografom Simonom Changom
10. oktober 2022 ob 17:00
Grad Cmurek, Muzej norosti, https://goo.gl/maps/8s9NJnD4Giveo3XP6

Mailchimp brez napisa

Povezani članki