aa-drugic-naslovna-1000px
ARHITEKTURNA AMBULANTA: Drugič

V soboto, 18. 6., je pred Plečnikovo Trafiko na Vegovi potekala druga izvedba arhitekturne ambulante, projekta, ki ga revija Outsider izvaja v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo. Študentje mentorjev G. Medveška, A. Vodopivca, M. Zorec idr. udeležencem pomagajo pri reševanju prostorskih težav ter s tem pridobivajo prve praktične izkušnje arhitekturnega svetovanja.

Gostje ambulante so bili mladi, ki iščejo rešitve za ureditev svojih stanovanj.

Prva stranka je izpostavila problem kopalnice in prostora, kjer se trenutno nahaja WC-školjka. S partnerjem si želita funkcionalnega in svetlega stanovanja s površinami, ki jih je lahko čistiti.

Začetni predlog je bil reorganizacija kopalnice, predvsem izkoristek visokega stropa, in postavitev umivalnika v prostor z WC-školjko. 

Druga gosta, mlad in aktiven par, pa sta se na študenta obrnila po nasvet za ureditev novega stanovanja. Zaradi številnih hobijev potrebujeta dovolj prostora za shranjevanje ter večji prostor za druženje, saj k sebi rada sprejemata prijatelje. Študentoma se je zdela zelo zanimiva ideja organizacije prostora s tatamiji, ki jih gosta trenutno uporabljata namesto postelje. Za ureditev bivalnega prostora sta predlagala enotno in jasno potezo omare ob steni – funkcionalna rešitev, ki prostora ne bi zamejevala. V svojem nadaljnjem razmisleku se bosta osredotočila tudi na ureditev balkona in lož, kjer si obiskovalca želita gojiti paradižnike.

 

Besedilo in foto: Pia Gerbec

 

Se tudi vi srečujete s težavami pri organizaciji stanovanja ali posameznih prostorov? Ne veste, kako te narediti svetle, pretočne in uporabne? S svojimi problemi se lahko oglasite v arhitekturni ambulanti vsako soboto med 10. in 12. uro, a ne pozabite na predhodno prijavo preko e-naslova: [email protected].

Lepo vabljeni!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki