AA-01-14.5.-2
ARHITEKTURNA AMBULANTA: Prvič

Minulo soboto, 14. 5., je potekala prva Arhitekturna ambulanta. Gre za projekt, ki ga revija Outsider izvaja skupaj s študenti arhitekture mentorjev G. Medveška, A. Vodopivca, M. Zorec idr. Ti s pridobivanjem prvih praktičnih izkušenj arhitekturnega svetovanja udeležencem pomagajo pri reševanju vsakodnevnih prostorskih težav.

Tokrat se je v ambulanti zglasila gospa, ki je želela svoji kuhinji vdahniti novo življenje. Trenutno stanje je namreč majhna (6 m²) in temna kuhinja z manjšim oknom ter dotrajanim tlakom iz lakirane opeke. Težave stranki povzroča tudi nefunkcionalna razporeditev kuhinjskih elementov, od previsokih stenskih omaric do nerodno postavljenega hladilnika, ki onemogoča sočasno odpiranje vrat. Študentki sta s svojo rešitvijo kuhinjo želeli spremeniti v svetlejšo in bolj funkcionalno. V ta namen sta predvideli zamenjavo barve kuhinjskih elementov za svetlejše ter namestitev nižjih in lažje dostopnih polic. Na novo pa bi vpeljali »pult za zajtrk«, ki bi stranki omogočal praktično in hitro pripravo obrokov.

 

Imate tudi vi težave z neprijetnimi in nefunkcionalnimi prostori? Bi si želeli nove podobe vašega stanovanja, pa ne veste, kje začeti? Vas zanima, kako s čim majn elementi ustvariti prijetno bivalno okolje? Pridružite se nam na naslednji arhitekturni ambulanti to soboto 21.5. med 10.00 in 12.00 pred Trafiko na Vegovi ulici. Prijave sprejemamo na e-naslovu: [email protected].

Se vidimo!

Mailchimp brez napisa

Povezani članki