JJZ_3786-(1)
Vabilo: Arhitektura in zemlja

Vabimo vas na otvoritev razstave in predstavitev letošnjih delavnic v Outsiderjevem Centru za gradnjo z zemljo, ki bo potekala v ponedeljek, 23. 10., ob 17.00.

Letos so se v Centru za gradnjo z zemljo odvili številni dogodki. Maja smo organizirali festival Zemlja od predmeta do prostora, nato pa so se poleti zvrstile delavnice, na katerih smo razvijali modularni sistem gradnje z zemljo. Iskali smo najboljše metode priprave materiala, načrtovali opaž, gradili objekte iz zemlje in skupnost.

Jutra pa v oktobru postajajo čedalje bolj mrzla, dnevi se krajšajo. Zato želimo še zadnjič to sezono v Center za gradnjo z zemljo v Dobravi pri Škocjanu na Dolenjskem povabiti vse, ki bi želeli spoznati načine gradnje z zemljo in naravnimi materiali. Na ogled bodo trije projekti, s katerimi smo se pri reviji Outsider letos ukvarjali.

Delavnica Arhitekura in zemlja

Na mednarodni delavnici za študente arhitekture z naslovom Arhitektura in zemlja so udeleženci razvijali modularni sistem, s katerim bi gradnjo iz zbite zemlje približali širši uporabi in spodbudili nove načine uporabe tega materiala. Razstavljamo deset inovativnih projektov, klop iz zbite zemlje in pisan nabor ploščic v tehniki raku.

Zgodba Zemlje

Arhitekt, oblikovalec in sodelavec revije Outsider Gašper Fabijan je raziskoval možnosti, ki jih zbita zemlja nudi v oblikovanju predmetov. Skozi serijo uporabnih, igrivih in provokativnih predmetov razmišlja o Zemlji, njenem izvoru, njeni prihodnosti in mestu človeka v njeni zgodbi. Zgodba Zemlje bo na ogled v projektnem prostoru Centra za gradnjo z zemljo.

Novi paviljon iz zbite zemlje

V ponedeljek si bo mogoče ogledati tudi letošnji paviljon iz zbite zemlje. Zgradili smo ga v septembru v nizu krajših delavnic, na katerih smo skozi proces gradnje izpopolnjevali naše znanje in metode zbijanja zemlje. Razvili smo opaž za modularne elemente, izpopolnili smo postopek priprave zemeljske mešanice in gradnje z zbijanjem. Rezultat procesa je paviljon, ki ga sestavljajo štirje masivni vogalni elementi.

Lepo vabljeni!

Kdaj: ponedeljek, 23. 10. ob 17.00
Kje: Center za gradnjo z zemljo, Dobrava pri Škocjanu 26

 

Modularni sistem gradnje z zbito zemljo razvija ekipa Outsiderja s podporo Creative Impact Research Centre Europe (CIRCE)

Mailchimp brez napisa

Povezani članki