05
5: CSI: PRIMER KOKON

“Danes popoldne so v še neodprtih prostorih nove klinike za kardiovaskularne bolezni Božični puding v Brestu našli mrtvega enainsedemdesetletnega Daniela Hagenbohma, višjega partnerja družbe Vitruvius, vodilnega arhitekturnega biroja v državi. Vzrok smrti je zaenkrat še neznan, vendar po poročanju kriminalistov s terena posmrtni ostanki kažejo znake nasilnega, celo skrb vzbujajoče krvavega posega. Daniel Hagenbohm, eden najvplivnejših arhitektov v državi in profesor na sloviti dunajski Universität für angewandte Kunst, je bil v dolgoletni karieri prejemnik mnogih domačih in mednarodnih nagrad, med drugim tudi dvakratni finalist za prestižno Regan-Barnesovo nagrado za nadnaravne dosežke v arhitekturi, ki jo fundacija Wilks bienalno podeljuje živečim arhitektom, katerih delo izkazuje kombinacijo izjemnega talenta, vizije in ustvarjalne predanosti in premika meje v človeškem dojemanju urbanih in čudnih prostorov. Za njim žaluje vdova Klementina Hagenbohm, nekdanja gimnastičarka in avtorica kemijskih učbenikov Kvantitativna kemična analiza, Kinin in bencin in Periodične pravljice: metakulturna zgodovina strupov od batrahotoksina do strihina. Če gre res še za eno v zaskrbljujočem zaporedju nenaravnih smrti v družini Hagenbohm, katere člani so poleg umetniških dosežkov znani tudi kot svetle zvezde pärnujskih družabnih dogodkov, bo primer nedvomno pritegnil zanimanje najbolj izkušenih kriminalistov in tanatologov, zato vas vabimo, da za aktualne informacije o nadaljnih odkritjih redno spremljate našo oddajo in družabna omrežja. Ker vdova Hagenbohm in ostali člani družine za komentar niso bili dosegljivi, imamo za vas posladek iz arhiva: ob 20h oziroma 22h bosta na sporedu ponovitvi dokumentarnih oddaj o razvpiti rodbini: V ozadju Vitruviusa – geniji ali vampirji? in Hagenbohm in Smrt: strašljivi sopomenki. Iz Bresta, Varja Blonardini.”

Višji inšpektor Paddy Scotch zaloputne z zaslonom, s katerega si je na prazno tablo v pisarni pärnujske policije (PP) predvajal aktualno poročilo o svojem novem primeru, nad katerega se bodo, kot kaže, poleg radovednega plebsa vsak čas zgrnile množice medijskih mrhovinarjev najnižje vrste. Danes je njegov prvi dan na položaju višjega inšpektorja, kjer je zamenjal ustreljenega inšpektorja Desparda. Podedoval je Primer: Hagenbohm, nalogo, ki je na žalost serijska, groteskna in predvsem doživljenjska.

Višji inšpektor Paddy Scotch najprej pol ure sedi pred prazno tablo, potem vstane in na tablo napiše PRIMER: KOKON. Pod ime primera prilepi forenzično fotografijo Daniela Hagenbohma, zavitega v krvavo plastično folijo za živila. Nazadnje po zvočniku pokliče narednico Kleinfrankenheim, naj pripravi avto za Pärnu. Zasliševanja Hagenbohmov, kako neznosno. Višji inšpektor Paddy Scotch se še malo usede. Ko inšpektor Despard vsaj ne bi umrl že včeraj, ampak bi počakal do naslednjega tedna!

Vitruvius_5del

Mailchimp brez napisa

Povezani članki